Zelf lekkere chocolade glazuur maken
Echt iets voor chocoladeliefhebbers. Zelf chocolade glazuur maken maar wat heb je daarvoor nodig en hoe moet je dat nu precies doen?
Hoe maak je chocolade glazuur?
Wat heb je allemaal nodig om dit zelf te gaan maken. Je begint met 50 gram pure chocolade die je gaat smelten. Daarna heb je 25 gram zachte boter nodig deze roer je heel voorzichtig door de gesmolten chocolade. De volgende stap is 40 gram poedersuiker zeven en daarna toevoegen aan het chocolade en boter mengsel. Tot slot voeg je er nog een lepel room aan toe even goed oor elkaar roeren en klaar is je chocolade glazuur. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van een keukenrobot.
Gebruik het voor je taart of zelfgemaakte soezen
Het chocolade glazuur dat je gemaakt hebt, kun je gebruiken voor je taart om deze met een mooie laag af te werken. Je kan het ook heel goed gebruiken voor de afwerking van je soezen. Je doopt de soezen even in de chocoladeglazuur en je hebt een heerlijke chocolade slagroom soes.
Het voordeel is dat je de chocolade glazuur in een hand omdraai gemaakt hebt Het kost je niet zo heel veel tijd.