Cupcakes glazuur

Cupcakes is de nieuwste bakhype op dit moment

Cupcakes glazuurCupcakes zijn kleine cakejes gebakken in klein aluminium of andere vormpjes. Deze cakes bestaan uit eieren, bloem, suiker en boter als basis. Meestal worden er nog andere dingen aan toegevoegd van fruit tot groenten, van alcohol tot koffie enz?

Cupcakes glazuur is de verzamelnaam van alle toppings waarmee je de cupcakes bedekt. Er zijn verschillende soorten cupcakes glazuur. Een gewone glans geven aan je cupcake doe je door middel van een poedersuikerglazuur (250 gram poedersuiker zeven en mengen met een paar eetlepels water)

Speciale toppings

Frosting: is een boterglazuur aan te brengen met een spuitzak bestaande uit 1 pakje boter van 250 gram gemengd met bloemsuiker. Icing: is een cupcakes glazuur op basis van stijfgeklopt eiwit gemengd met poedersuiker.  Je spuit de icing op de cupcake (eventueel gekleurd) met een spuitzak. Dit verschil lijkt klein, maar cupcakelovers als Liesbetje zullen graag benadrukken dat dit toch fundamenteel is!

Deze toppings of glazuren kunnen eventueel verschillende kleurtjes krijgen door middel van een aantal druppeltjes kustmatige of natuurlijke kleurstof bij te voegen.

Nadien kunnen ze nog versierd worden met allerhande versieringen van fruit tot chocolade, marsepeinen figuurtjes en snoepgoed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *