Zelf glazuur maken is heel gemakkelijk en minder kunstmatig dan de pakjes die je kan kopen in de handel. Afhankelijk van het soort gebak kan je een bijpassende glazuur maken.
Boterglazuur maken voor cupcakes:
Om zelf glazuur te maken voor cupcakes gebruik je het beste een boterglazuur. Deze is heel gemakkelijk te spuiten op de cupcake met een spuitzak.
Wat heb je er voor nodig?
- Een pakje goede boter
- 250 gram poedersuiker
Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng er de suiker onder. Nadien kan je deze gemakkelijk op de cupcake spuiten in een torentje. Hier kan je ook eventueel een kleurtje aan toevoegen naargelang de smaak van de cupcake. Volgens de Smaakversterkers is het heel belangrijk om een leuke kleur toe te voegen, omdat je hersenen hier ook smaak aan durven koppelen. Boeiend!
Chocoladeglazuur voor een chocoladecake:
Om zelf glazuur te maken voor een chocoladecake, bedek je de bovenkant met een lekkere chocoladeglazuur.
Wat heb je er voor nodig?
- Één reep pure chocolade
- Een klontje boter
- 100 gram poedersuiker
Laat de chocolade smelten au bain marie, voeg er de suiker aan toe en het klontje boter voor de glans. Zeker niet laten koken. Nadien direct op de cake aanbrengen en laten afkoelen.